Kultura in tradicija

Slovenski jezik je skozi tisočletja pomagal ohraniti slovensko kulturo in identiteto. Skušajte se naučiti nekaj osnovnih fraz, ki bodo razveselile gostitelje (hello = dober dan, thank you = hvala, How are you = kako si/ste, that is so good – to je zelo dobro) 

 

Kupujte lokalno in podpirajte naše kmete in obrtnike. Veliko domačih izdelkov lahko kupite pri domačinih ali v trgovinah s spominki in lokalnimi produkti.

Okusite bogastvo naše tradicionalne slovenske kuhinje in tipičnih sezonskih jedi, ki na različnih koncih dežele ponujajo povsem drugačno kulinarično izkušnjo.

Obiščite naše gostilne in izberite tipične jedi z lokalnim poreklom iz sestavin in receptov, ki so običajno na jedilnikih posebej označeni.

Obiščite ekološke kmetije. Poskusite naša vrhunska vina in doma sušene mesnine. Kupite doma mleto moko iz ekološko pridelanih žit. Odkrijte sočnost slovenskega sadja.

Kulturno zapuščino vam bodo najlepše približali lokalni vodniki, ki poznajo male skrivnosti.

Obiščite naše muzeje, galerije, kulturne hiše in umetniške zbirke ter prispevajte k ohranjanju slovenske kulture in umetnosti.

Obiščite tradicionalne prireditve, ki vam bodo približale naše običaje, šege in navade.